Quartetto 2009 (Portugalia)

miercuri, 4 decembrie 2013

Iata ca in Lidl au aterizat si cateva exemplare portugheze, foarte atractive ca pret, undeva pana in 16-17 lei. Momentan, m-am oprit asupra acestui vin din zona Alentejo, produs de Herdade Monte Da Cal ("membru" al gigantului Dao Sul). Numele vine de la cupajarea a 4 soiuri locale: Touriga National, Aragonez, Alfrocheiro si Alicante Bouschet.

Rosu rubiniu intens, cu tente violete. Nasul este mediu ca intensitate, aducand in prim plan note de coacaze, mure si cirese amare. Dupa care vine un val de condimente de toate neamurile si ceva aluzii pamantoase. Gustativ, o concentratie surprinzatoare a fructului, are prospetime si o suculenta foarte placute, visine, coacaze, plus condiment cat cuprinde. Aciditate ridicata, ba chiar si o intepatura de tanin usor rustic, dar fara a deranja in vreun fel. Final scurt-mediu, curat si destul de expresiv, mai ales la banii respectivi.

Da, domnilor, iata ca se poate ca un vin de 15 lei sa miroasa si sa aiba gust de vin. Prin State, se poate gasi la vreo 9 dolari, si apare intr-o lista de top values pe Winealign. Mi-a placut destul de mult si eticheta, simpla, directa si la obiect, fara hriz briz-uri si concepte alambicate.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp