F'autor - Riesling de Rhin 2008 (Rep. Moldova)

marți, 22 martie 2011

Ok, de fapt pe eticheta veti gasi scris "Riesling de Rein", dar cred ca este evident unde se bate. Dupa ce mai toata gama acestui producator m-a impresionat placut cu ocazia Goodwine, am gasit de cuviinta sa insfac o sticla de Riesling pentru a o studia pe indelete in barlogul meu propriu si personal.

Culoare: galben-deschis, placut ochisorilor.

Nas: neasteptat de tipic, fresh, cu note de fan proaspat cosit, lime, mar verde, grapefruit si flori de salcam. Bineinteles, nu putea lipsi si o usoara mineralitate care sa-i dea o nuanta de complexitate. Un registru care mi-a amintit, pe alocuri, de Alsacia.

Gust: destul de corpolent, rotund, cu o prezenta agreabila in gura. Nuantele de citrice si fructe albe proaspete sunt foarte bine echilibrate de o aciditate sustinuta pe final. Post-gust destul de persistent cu o vaga impresie de miere de salcam. Nu va lasati dusi de nas de acest aspect, pentru ca vinul este cat se poate de sec in exprimare. Cum toate aceste elemente sunt bine inchegate, suspectul nostru are chiar si un mic potential de invechire.

Daca ar fi sa-l compar cu recent lansatul Rheinriesling autohton de Lacerta, as spune ca moldoveanul il cam bate la fund la toate capitolele. In opinia mea, bineinteles. Acest F'autor da impresia ca are personalitate si destul caracter, ceea ce nu prea pot spune despre Lacerta noastra.

Ruxanda Lipcan, manager de vanzari si marketing la F'autor, m-a asigurat ca vinurile acestei case au fost primite neasteptat de bine la Goodwine. In consecinta, sunt sanse mari ca acestea sa patrunda si pe piata noastra cat de curand. Daca va veti intalni cu ele, nu ezitati sa le incercati. Mai exista un Merlot si un Cab. Sauvignon 2009, care promit destul de multe in viitor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp